start

kontakter

fredag 14 oktober 2016

Hösten är här. 🍂🍁

Nu går tiden rasande fort. Dagarna bara flyger iväg och eleverna hinner med massor.

I svenskan har vi jobbat vidare med månaderna. Vi har fått brev från våra resande nallar och vi har skrivit brev till Julia i Piteå. De har också gjort en diagnos och läst en del. Vi har läst klart boken Höxorna och nu börjat på Edward Tulanes fantastiska resa.

Vi sjunger om månadern och om hösten på musiken och där har vi också en stunds massage. Vi har också önskelåten och då lyssnar vi på en elevs favoritlåt och lyssnar till en förklaring om varför den är bra. 

Vi har haft klassråd och de är otroligt kloka och har mycket bra att komma med. Vi diskuterade mystisdag och de hade bra förslag om vad vi ska göra framöver, bla läsa och spela spel. 📖

På matten har vi jobbat vidare med uppställning och igår började vi med subtraktion och uppställning. De är jätteduktiga! 

På NO:n pratar vi om olika livscykler och nedbrytare. Vi såg en spännande film om nedbrytare som var lite läskig. Visste ni att gråsuggornas bajs är fyrkantigt?💩 vårt experiment med fröer går vidare. Ett litet grönt blad har kommit upp i en av krukorna. 

Trevlig helg! Linda och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar