start

kontakter

fredag 7 oktober 2016

Oktobers första vecka.


Denna vecka kom hösten. Det blev kallt och blåsigt men ändå härligt.

I svenska och musik har vi jobbat med månaderna på olika sätt. Eleverna har gjort ett lästest med Johanna. De är duktiga :)

I matte har vi börjat med uppställning i addition. De flesta tyckte att det var lätt. Uppställning med växling var lite svårare men de klarar det bra!

I onsdags hade vi temadag. Årets tema är att mötas. Då träffade vi elever från citrinen (4-6) och lekte lekar och spelade in filmer som handlade om att vara utanför, att bli skrattad åt, att inte få vara med och bestämma m.m. Eleverna gjorde mycket bra filmer om dessa svåra ämnen! 

I tisdags hade vi mysrast. Då fick man vara inne, bygga koja, äta bulle och titta på lärplattan. Detta kommer vi att fortsätta med fram till lovet. Tanken är att alla ska hitta någon att vara med i klassen. Vi hjälper till i början. 

I torsdags hade vi bussutrymning och tränade på att ta oss ur bussen ifall något skulle hända. Vi tittade på en film om detta också. 

På NO:n jobbar vi om fröer, vad de behöver för att gro och frönas livscykel. Vi har också varit ute på ett nytt ställe. Här hittade vi olika fröer från träd och har planterat dem. Vi får se om det kommer upp några träd så småningom. 

I SO fortsätter vi att läsa om förr i tiden. V 43 ska vi jobba lite extra med detta. Lapp kommer!

Nästa vecka på fredag vaccinerar Kia barnen enligt information ni fått tidigare. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar